top of page

NUNTA LA MARE

Marea are un efect magic asupra noastră, a tuturor. Așa se întamplă și în cazul nunților organizate acolo. Totul pare mult mai ușor, mai relaxat și mai distractiv. Deregulă, invitații care vin la o nuntă organizată la mare au sentimentul că merg în concediu, merg să se distreze și să se relaxeze.

organizare_nunta_la_mare26.jpg

Tips & tricks pentru o nuntă la mare, de la Monticello Events

De regulă, mirii locuiesc în alt oraș decât cel ales pentru organizarea nunții iar pentru ca toate să meargă conform planului, este nevoie de o organizare bine pusă la punct. Din fericire, la Monticello Events au sosit cupluri pentru care am avut ocazia de a crea evenimente unice. Așadar, mai jos vă punem la dispoziție câteva tips and tricks pentru organizarea unei nunți la mare.

Locația evenimentului

Dacă unul din voi (viitori miri) proveniți din orașul în care se va organiza evenimentul și familia voastră încă locuiește acolo, acest lucru chiar va fi de ajutor în tot procesul de organizare și planificare. În cazul în care optați să vă ocupați singuri de organizarea nunții fără a apela la un wedding planner, atunci familia poate fi de real ajutor, vă vor ajuta cu recomandări pentru diverși furnizori locali (cofetării, florării etc), pot lua parte la întâlniri la care voi nu puteți ajunge și pot rezolva situații mai dificil de gestionat de la distanță.

Ar fi minunat ca nunta să se organizeze în aer liber pe plajă, eventual cu mesele puse direct pe nisip dar, neapărat să luați în calcul și un scenariu mai puțin optimist. Locația aleasă trebuie să aibă și o variantă de back-up, în caz de vreme rea, să fie spațiu și la interior dacă trebuie reorganizat totul.

Iar pentru spiritele mai îndrăznețe, foarte optimiste care optează strict pentru o bucată de plajă unde nu există nicio variantă de interior, se poate închiria (dacă vremea se anunță capricioasă) un cort ‘african’ care se ancorează în nisip sau un cort clasic, în cel mai rău caz.

Perioada optimă pentru o nuntă pe plajă

Dacă locația aleasă este chiar pe plajă (ceea ce ar fi ideal) atunci poate ar trebui să luați în calcul să alegeți o dată care nu este în sezon (mai-iunie) astfel încât să vă și puteți bucura de puțină intimitate. Pentru că în sezon, chiar dacă locația are plajă proprie, în zonă tot vor fi o mulțime de oameni în costume de baie . Gândiți-vă că poate chiar doriți să organizați și ceremonia religioasă pe plajă și în acest caz chiar ar fi de preferat să nu fie foarte aglomerat.

DSC_9706_DxO.jpg

Sonorizarea în timpul ceremoniei organizate pe plajă joacă un rol important, așa că este bine să vă asigurați că juramintele și discursul oficiantului nu se pierd în zgomotul valurilor câteodată agitate, și să solicitați dj-ului sau bandului care vor fi la nuntă un sistem de sunet cu microfon wireless pentru ceremonie.

DSC_0770_DxO.jpg

Ținutele ideale pentru o nuntă la mare

Ținutele mirilor și ale invitaților trebuie adaptate genului acesta de eveniment. Stilul va fi mult mai relaxat pentru toată lumea, inclusiv pentru miri. Rochia de mireasă este recomandat să fie ușoară, dintr-un material fluid de care nu se lipește nisipul (aici cel mai bine sfătuiți-vă cu un consultant de la magazinul de unde luați rochia). Iar mirele, desigur, va fi încantat de faptul că nu trebuie sa investească într-un costum mult prea elegant pe care ulterior nu îl va purta foarte des.

organizare_nunta_la_mare34.jpg

O idee bună ar fi să puneți la dispoziție invitaților șlapi/încăltări de plajă în cazul în care ei nu au fost foarte inspirați în a-și alege încălțamintea sau pur și simplu de dragul tematicii.

Alegerea decorului locatiei

Un detaliu aparent nu foarte important, însă care poate deveni o problemă la fața locului (în cazul în care mesele sunt în aer liber) este alegerea decorațiunilor pentru nuntă, deoarece vântul poate strica cu ușurință decorul meselor și a altor zone decorate (meniuri, placecards, flori, fețe de masă etc), deci și decorul trebuie gândit din timp și adaptat astfel încât să nu fie probleme în acest sens. 

laguna18.jpg

Cât despre program, vă sfătuim să organizați ceremonia astfel încât să se termine cu o oră înainte să apună soarele. Astfel, puteți profita de cea mai caldă lumină pentru ședința foto. 

wedding_andrada&vlad_1837.jpg

Cazarea invitaților

Trebuie să aveți în vedere că foarte mulți dintre invitați vor avea nevoie de cazare – 1 sau chiar 2 nopți. În acest caz, puteți gestiona situația în mai multe feluri. 

  • decideți să rezervați și să achitați cazarea tuturor invitaților integral

  • achitați o singură noapte iar cei care doresc să rămână 2 nopți vor achita separat 

  • altă variantă ar fi doar să recomandați câteva locuri de cazare și în acest caz fiecare invitat își rezervă și își plătește singur. 

Rezervarea unui număr mai mare de camere poate fi și un prilej de a negocia prețul acestora.

wedding_andrada&vlad_2699.jpg

Pentru a eficientiza costurile, de preferat ar fi să aveți cât mai mulți furnizori locali, întrucat costul cu cazarea și transportul acestora, pot dubla prețul pe care îl plătiți pe acel serviciu/produs.

În concluzie, nunta organizată la mare este un subiect complex (de altfel ca orice subiect important care ține de nunți) despre care ne face plăcere să vorbim și la care ne place să visăm. Așadar, vă invităm cu drag să ne cunoaștem în cazul în care doriți un astfel de eveniment și considerați că aveți nevoie de ajutorul nostru.

Cu drag,

Fetele de la Monticello

bottom of page